Redaktion

REDAKTION

Carl Erik Kühl (f. 1947), ansvarshavende redaktør
Filosof, musikforsker og musiker. Docent em. ved Syddansk Musikkonservatorium og Det jyske Musikkonservatorium. Har i nationale og internationale tidsskrifter publiceret en række artikler inden for analytisk filosofi, fænomenologi og musikalsk analyse.
Redaktør af PubliMus siden skriftseriens oprettelse i 2007.

Thomas Teilmann Damm (f. 1971), redaktør
Mag.art. i litteraturvidenskab, bibliotekar og lejlighedsvis underviser på Folkeuniversitetet. Har skrevet en bog om Richard Wagner, Kærlighedens væsen (Aarhus Universitetsforlag, 2013) og artikler om bl.a. Wagner, Johannes V. Jensen, Hitchcock, Carl Th. Dreyer samt diverse operaer. Interesserer sig særligt for kunstarternes møde i netop film og opera.

Valdemar Lønsted (f. 1946), økonomi 
Cand.mag. i musikvidenskab og fransk. Var i en årrække tilknyttet DR’s radiokanal P2, hvor han bl.a. stod for Søndagsklassikeren, Pladeforum og udsendelser om det internationale musikliv. Siden 2008 musikkritiker ved Dagbladet Information. Forfatter til flere bøger om klassisk musik, heriblandt tre store biografier om Mahler (2006), Schubert (2013) og Sibelius (2016).

Mikkel Thrane Lassen (f. 1971), anmeldelser og synliggørelse
Cand.mag. i historie og religionsvidenskab. Har skrevet et par bøger om europæisk historie og er forfatter til en kommende biografi om Dmitrij Sjostakovitj (efterår 2021).

Søren Schou (f. 1943)
Mag. art. i litteraturvidenskab fra 1964. 1972-2008 lektor, siden professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet. Har bl.a. skrevet bøger om den tyske forfatter Heinrich Böll og om dansk realisme i 1960erne og 70erne. Beskæftiger sig med forholdet mellem litteratur og musik. Modtog Georg Brandes-prisen for bogen Og Andre Forfattere, som handler om glemte danske forfattere i efterkrigstiden.

Henrik Marstal (f. 1966)
Musiker, forfatter, musikforsker og debattør. Ph.d. i musikvidenskab, lektor på Rytmisk Musikkonservatorium. Som musikforsker har han publiceret en række artikler i nationale og internationale antologier og tidsskrifter. Medredaktør på antologien Populærmusikkultur i Danmark siden 2000. Har desuden udgivet en række bøger om musik samt været medredaktør på en række sangbøger, senest Kirkesangbogen.

Henrik Nebelong (f. 1944)
virkede som advokat til 2005. Oversætter- og forfattervirksomhed koncentreret om Richard Wagners værker. I bestyrelsen for dansk oversætterforbund 1988-91. Nebelongs hovedværker er Richard Wagner. Liv, værk, politik (2008), Liebesverbot! (2013) og e-bogen Med ateistens øjne (2012). I PubliMus har han publiceret artiklerne Wagners parallelle tertser og Aïda – triumfmarcherende dystopi.

Karsten Aaholm (f. 1960)
Bachelor i musikvidenskab og antropologi samt kandidat i pædagogisk antropologi. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium og rytmisk guitarist. Beskæftiger sig med sociologiske dimensioner af musiklivet, f.eks. hvordan musik kan fungere som integrerende faktor for børn og unge med anden etnisk baggrund.


Website design og udvikling
Jens Voigt-Lund